Program Delta Dunarii 5 zile – Pădurea Letea, sat Mila 23, Lac Furtuna

  • Copy of pelicani_in_zbor_02
  • Excursii Letea-7
  • Excursii Delta Dunarii-46
  • Turism Delta-19
  • Delta Dunarii-25
Program Delta Dunarii 5 zile cu excursii in cele mai exotice locuri din Delta Dunării. Pădurea Letea un principal factor de atracție pentru cei ce vizitează Delta Dunării. 

Brațul Sulina (numit și Canalul Sulina) este cel mai scurt și mai drept braț al Deltei Dunării, format prin ramificarea brațului Tulcea, la est de orașul Tulcea, în două brațe: brațul Sulina (la nord) și brațul Sfântu Gheorghe (la sud). Se varsă în Marea Neagră în dreptul orașului Sulina. Are o lungime aproximativă de 71 km. Este regularizat și canalizat, permițând navigația vaselor maritime cu un pescaj de până la 7 m.

LOCUL DE PLECARE ȘI ÎNTOARCERE PORTUL TULCEA
TIMP DE ÎMBARCARE CU CEL PUȚIN 30 DE MINUTE ÎNAINTE
SERVICII INCLUSE
 

  • agrement bărci cu motor sau cu vâsle și echipamentele aferente
  • asistență turistică specializată și ghizi calificați în pescuit sportiv
  • observarea păsărilor sălbatice de apă sau de zăvoi
  • ustensile pescuit precum undițe și lansete pentru pescuit
  • agrement – bărci cu rame prin zone și liniștite
  • cazare pe Hoteluri Plutitoare clasificate la 4 stele
  • sejur,croazieră excursii în Delta Dunării și pe canalele Deltei
  • apă minerală plata și cafea+combustibili inclusi
  • pensiune completă  – preparate tradiționale specifice Deltei Dunării, dar se poate și cu un picnic pe malul apei
NOT INCLUDED
  • parcarea masinilor in parcare private 15 lei zi /masina
  • transport cu mașina din satul Letea până în pădure și retur
  • bărci cu motor și șalupe rapide pentru transferuri la orice destinație din Deltă
  • asigurare medicală pe toată durata excursiei în Deltă
  • momeli pescuit, năluci și alte momeli pentru pescuit: nadă și boiles pentru crap, voblere și linguri pentru răpitori
  • taxe A.R.B.D.D –Tulcea + taxa pescuit
  • băuturile alcoolice – pot fi cumpărate de la barul hotelului
  • program artistic de cântece și dansuri lipovenești

INFO:

Acest program este valabil pentru grupuri de 18 – 36 de persoane.

Datele de plecare și datele de sosire sunt fixate de către grup.

Programul poate fi personalizat la cerere.

Excursiile se fac cu o barci deschise, foarte sigure, stabile, adaptata numarului de persoane din grup,insotiti de ghizi / marinari care sunt si membri echipajului de pe nave .Personalul navelor sunt buni cunoscatori al acestor locuri, si naturii din Delta Dunarii, si sunt foarte pasionati de Delta Dunarii.

 

 

1

Ziua 1: 

Excursia dumneavoastră va începe din momentul în care veți urca la bordul navei noastre. Aici veți fi întâmpinați de personalul nostru care vă va informa asupra programului și a traseului pe care îl veți urma. Apoi veți fi conduși către camerele de cazare. După ce veți fi informați asupra regulilor de la bordul navei, cu acordul dumneavoastră, nava va părăsi portul Tulcea.
Veți servi masa în timp ce nava se îndreaptă către canalul Magearu.  Drumul va dura aproximativ  7 ore. Acest timp îl puteți petrece făcând plajă pe terasa navei, admirând peisajul și păsările deltei sau servind o băutură rece, relaxându-vă alături de restul grupului.
După acostarea navei se va servi masa de seara și se va înnopta în acest loc.

2

Ziua 2

Dimineața, după servirea micului dejun, veți merge într-o plimbare cu barca, pe canalul Magearu, către localitatea Letea. Odată ajunși la mal, veți vizita localitatea și pădurea Letea (zonă protejata de Rezervația Biosferei Deltei Dunării).
Pădurea Letea este situată în partea de nord a Deltei, la est de comuna C.A.Rosetti. Zona protejată cuprinde doar o parte din suprafața totala a pădurii, parte ce a fost pusă sub ocrotire încă din anul 1930 și devenită rezervație naturală începând cu 1938. Pădurea s-a dezvoltat sub forma unor fâșii late în spațiile dintre dunele de nisip și este formată din stejar de luncă, stejar brumăriu, plop alb, frasin de luncă și tei alb. O caracteristică a pădurii o constituie abundența de plante cățărătoare: vița sălbatică, hameiul, curpenul de pădure și nu în ultimul rând liana grecească, cea care dă pădurii un aspect mediteranean. Totodată, aici au fost identificate peste 2000 de specii de insecte, vipera de nisip, vulturul codalb, trei specii de soim, corbul, etc. Tot în această zonă se puteau întâlni renumiții cai sălbatici. Toate aceste specii de plante și animale, unele dintre ele foarte rare sau cu caracteristici deosebite, au făcut ca această pădure să necesite o atenție deosebită pentru conservarea și păstrarea valorilor ei naturale.
Deoarece întreaga plimbare va dura în jur de 6 ore, se poate opta pentru servirea mesei de prânz sub forma unui picnic la iarbă verde.
După revenirea la bordul navei, aceasta va pleca către localitatea Mila 23. În continuarea zile se poate opta pentru o plimbare de circa 5 ore. Plimbarea va începe de pe canalul Dunărea Veche și se va intra în zona lacurilor Bogdaproste, Trei Iezere și lacul Rădăcinos.
Lacul Bogdaproste, este primul vizitat. Un lac renumit pentru pescuitul la știucă, dar și o țintă a fotografilor de păsări. Lacul Trei Iezere, este foarte aproape de Bogdaproste, un canal făcând legătura între ele. Ambele lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetație submersă bogată, dar și nuferi albi din loc în loc. Aici se pot întâlni lebede, cormorani, egrete, etc. Aici aveți prilejul de a lua parte la o partidă de pescuit.
Plimbarea se va sfârși în apropierea localității Mila 23 unde veți reveni la bordul navei. Aici veți lua masa de seară și veți înnopta în acest loc .

3

Ziua 3

Dimineața, după servirea micului dejun puteți opta pentru o plimbare, vizitând localitatea Mila 23. lacul Ligheanca, Văcarul, Furtuna și Băclăneștii Mari, plimbare ce va dura aproximativ 3 ore.
Lacul Ligheanca și lacul Văcarul sunt lacuri cu apă mică dar foarte limpede, recunoscute pentru coloniile de pelicani și multitudinea de lebede ce se pot întâlni în această zonă.
Lacului Furtuna adăpostește un peisaj mirific din ținutul deltaic.
Plimbarea se va sfârși pe lacul Băclăneștii Mari. Aici veți reveni pe navă pentru a lua masa de prânz. Restul zilei îl puteți petrece luând parte la un concurs de pescuit. De asemenea, fiind ultima seara, putem organiza o petrecere de final cu muzică și dans.

4

Ziua 4

Dimineata, dupa servirea micului dejun ve-ti merge intr-o plimbare pentru vizitarea lacurile din jur.
În functie de informatiile noi pe care le avem vom vizita locuri unde se hranesc grupuri mari de pasari, nuferi care deja sunt infloriti, vom vizita lacurile Fortuna,Rotund și Băclănești Mari unde se va organiza concurs de pescuit.
   Ne intoarcem la masa de pranz, mancam, si apoi ne relaxam.  hotelul se va deplasează pe canalul Sontea si se îndreapta spre Cap Candura pentru a vizita Lacul Nebunu, lac ce adaposteste un peisaj mirific din tinutul deltaic imbinata  cu servirea borsului pescaresc, si altor preparate din peste specific zonei (vor fi gatite din capturile proprii ale turistilor);
  După ce va veți bucura de frumusețile naturi din deltă vă veți întoarce la hotelul plutitor și vă veți îndrepta spre Canalul 36, unde veți servi masa de seară si veți înnopta pe acest canal.

5

Ziua 5

Dimineața, veți serviri micul dejun în timp ce nava se va îndrepta către Tulcea. Acest drum va dura aproximativ 3 ore, timp ce se poate petrece făcând plajă pe terasa navei și admirând drumul savurând o băutură răcoroasă.
Vacanța dumneavoastră se va sfârși odată ce veți ajunge în portul Tulcea.

    Informatii utile pentru un sejur in Delta:

  –Hotelurile ofera pensiune completa si bucatarie traditionala din Delta Dunarii; meniuri 70% preparate din peste, combinate cu legume si fructe proaspete, lapte, oua, carne; in meniuri: ciorba de peste, saramura de crap, somn la gratar, stiuca umpluta, icre de crap, icre de stiuca, pui de balta, scrumbii la gratar;
Sa intelegeti mai bine practic fiecare dintre aceste nave ce apartin flotei noastre (au lungime de 32 metri latime de 6 metri pe 3 nivele si fiecare nava este deservita de 4-6 pers pe functii -marinari ,capitan ,sef mecanic ,bucatar si ospatar,barcagii) ganditi-va ca e o casa plutitoare pe 3 nivele o iei din Tulcea pleci in croaziera in Delta ,te opresti unde vrei , la gura lacurilor sau pe canalele din Delta ,pleci cu barcutele prin toate jepsile dupa pasari sau la pescuit  ,ai toate conditiile de 4**** si cand te intorci de la plimbare te asteapta bucatari si ospatari cu meniurile calde, cam asta facem noi aici in Delta din martie pana la revelion si ianuarie martie cu pescari de stiuca si vanatori .

 

Nota: Ambarcatiunile circula conform normelor in vigoare de la rasaritul soarelui pana la asfintit si in functie de conditiile meteo si cotele apelor
  Observatii:
Capitanul isi rezerva dreptul de a schimba ruta in caz de conditii meteo nefavorabile;
– Turistii vor trebui sa respecte regulile vasului ;
– Oferta este valabila pentru grupuri de la 18 pers (pe un hotel plutitor) sau 36 pers (doua hoteluri plutitoare)- Transferuri la cerere
– Tarifele nu se vor modifica daca pretul motorinei ramane la 5 lei per litru

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Program Delta Dunarii 5 zile – Pădurea Letea, sat Mila 23, Lac Furtuna”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *