Excursii in 2020 Delta Dunarii cu barca rapida din Tulcea-Sulina Letea si Mila 23

1 zi
 • Excursii din Tulcea | ViziteazaDelta
 • inchiriere-barci-delta-dunarii-017
 • excursie de o zi in Delta Dunarii cu plecare din portul Tulcea
 • foto rapida barca tucea
 • ulcea delta mila 23 cu turismdelta.ro
 • foto rapida tulcea inchiriere barca croaziera delta
 • foto rapida barca inchirioere pret 1 zi excursie
Excursii în Delta Dunării cu barca rapida din Tulcea-Sulina-Letea .* Pretul excursiilor este valabil pentru plecarea din Tulcea

Excursii în Delta Dunării cu barca rapida din Tulcea -Letea în Sulina se poate face doar cu mijloacele de transport pe apa asa ca noi asiguram excursii in Delta Dunarii cu barca rapida

Un transport rapid de pasageri la ore stabilite de comun acord pentru orice tip de serviciu ,transferuri in Delta,plimbari in Delta cu rapide,inchirieri rapide pentru interes serviciu

Barca
Excursii in Delta Dunării din Tulcea:Barca cu care veti merge in Delta este o barca inchisa (parbriz + prelata), dotata cu banchete cu spatar si perne pentru un confort cat mai ridicat, cu o foarte buna stabilitate si siguranta.

Este foarte curata si este folosita numai pentru turism. Fiecare persoana din barca va primi o vesta de salvare.

Excursii în Delta Dunării din Tulcea-Delta:Barca poate fi si ne acoperita in zilele frumoase poate fi cu umbrar in zilele foarte insorite

Cateva informatii despre Excursie

Ce vedem in Excursie cu barca la Padurea Letea ?

In satul Letea, un sat foarte frumos, cu multe case traditionale din lemn, chirpici si stuf, vopsite in traditionalele culori verde, albastru si alb, lasam barca si luam o masina de safari pentru excursia in Padurea Letea, ce mai Nordica padure subtropicala din Europa.

Vom vedea singura padure de stejar din lume crescuta pe un grind maritim (sarat), liane, o flora subtropicala ce nu poate fi intalnita altundeva in Romania precum si celebrii cai salbatici si salbaticiti.

Caii salbatici de la Letea sunt desigur atractia deosebita a lumii animalelor din acestei rezervatie naturala, prima din Romania. In toate turele noastre ne straduim sa gasim hergheliile de cai salbatici ce pasc libere pe aceste pajisti si in padure si sa va facem cunostinta cu minunatele animale.

Programul nostru de vizitare a Padurii Letea incepe in satul Letea, satul cu cel mai traditional aspect din Delta Dunarii. Aici inca mai rezista multe case construite in stilul arhitectural local, din lut, lemn si stuf, pictate si decorate in stilul lipovenesc si hahol.

Odata ajunsi la satul Letea vom luam vestitele carute trase de cate 2 cai  si mergem la padure, din respect pentru natura nu bagam carutele in zonele sensibile ci le lasam intr-un punct din care putem ajunge destul de usor la dunele de nisip pe care le vom admira PE JOS

Daca doriti o tura integrala cu masina, va rugam sa mergeti cu altcineva, noi nu facem asa ceva), vedem stejarii batrani ai padurii, va povestim cum ajung sa creasca atat de ciudati apoi ne intoarcem spre carute pe o alta carare, pe care va mai aratam cateva raritati din flora locala. In functie de anotimp, tura pe jos poate varia ca timp si distanta.

In toiul verii fiind destul de dificil sa mergi pe nisipul fierbinte prea mult timp. Evident, primavara si toamna, turele pot fi mai lungi, temperaturile permitand acest lucru iar spectacolul naturii meritand fiecare pas in plus.

 Puncte de inters:

Tarla Popii – Aici putem vedea 2 dintre stejarii batrani ai padurii. Desi exista povesti despre varsta de peste 1000 de ani ai acesor stejari, studiile stiintifice au demonstrat ca au 300 – 600 de ani.

Pe stejarul din interiorul padurii au rezistat multa vreme liane (Periploca graeca) si curpeni ce dadeau locului un aspect foarte special insa de la invazia “turistilor” lisiti de educatie, adesea insotiti de “ghizi” mai neismti…tori decat ei care au vrut sa-si faca fotografii atarnati ca rudele lor apropiate, maimutele, de liane, le-au rupt, le-au smuls iar acum numai cateva mai firave au rezistat mitocaniei turistice si mai pot fi vazute.

Dunele mari – din Hasmacul Mare, sunt dunele cel mai inalte din zona (aveau 13 metri inainte de invazia turistica) . Dincolo de acestea se intind peisaje spectaculoase de fasii (hasmacuri) de padure si fasii de desert ce dau unicitate acestui loc.

Dunele mici – Mai apropiate de drum, pot fi accesate cu usurinta, aveti de mers maxim 10 minute de la drum pana la ele. Si de aici se intinde un peisaj spectaculos in spatele dunelor.

Fantana lui Omer – Candva aici a trait un turc cu acest nume iar urmele casei (colibei) lui inca mai pot fi vazute in apropiere fantanii.

Viteza noastra de deplasare este de cca 30-40 km/h, barca este destinata deplasarilor rapide, cu cateva persoane.

Grup privat = veti avea ambarcatia cu conducator si ghid la dispozitie doar pentru grupul dvs.

Aceasta excursie se organizeaza pentru fiecare grup in parte, pretul per persoana din tabelul de mai jos se refera la numarul de persoane din grupul dvs.

Nr. persoane Pret excursie
1)    6-8 pers -900 lei  —— 9-11 pers 1500- lei
Plecarea din Tulcea pe Bratul Tulcea-Canalul 36 ( deja suntem in Delta Dunarii) coboram pe Canalul 36 si apoi dreapta pe Garla Sireasa, zone foarte bogate in fauna deltaica

Continuam excursia pe Garla Sontea. Aici vom avea ocazia sa vedem nuferi albi si galbeni,lisite, rate, gaste, lopatari,lebede si probabil chiar pelicani. Apoi canalul Olguta si Mila 23, exact in mijlocul Deltei Dunarii.

Durata acestui traseu este de cca 1,5 – 2 ore. La Mila 23 vizitam satul putem sa mancam un pranz pescaresc (optional) la o pensiune de 3***. Dupa masa de pranz pornim pe drumul de intoarcere, in mare pe acelasi traseu cca 1,5 ore.

Pretul include:

 • 1 loc in barca pentru excursia Tulcea – Mila23 – Tulcea.
 • Ghidaj/Conducator  in limba ROMANA, Taxa de vizitare a Deltei Dunarii impuse de autoritati (ARBDD)
  NU include:
 • Bauturile
 • Masa de pranz in saltul Mila23/Letea, in gospodarie locala – 60 lei/pers. Rezervarea se face in dimineata plecarii, la punctul de imbarcare. Plata pranzului se face direct la gospodaria locala, in numerar de fiecare persoana.
 • Asigurari de orice fel (de calatorie, de bunuri etc)
Nr. persoane Pret excursie
2)      6 pers 1500 lei  —— 11 pers 2200 lei
Excursii Delta Dunării din Tulcea Delta-Mila23-Letea în Sulina -Traseul turistic este asemanator  cu cel la Mila 23 iar de acolo se merge prin lacurile Trei Iezere, Bogdaproste si apoi pe canalul Bogdaproste  – Dunarea Veche – canalul Madgearu pana in Satul Letea.

Facem o vizita in Padurea Letea carute cu cai traditional cum eram mici si apoi putem manca un pranz traditional la o gospodarie locala (optional).

Drumul de intoarcere este pe Dunare mai scurt mai rapid este de circa 3 ore de la Tulcea la Letea, cca 2 ore pentru vizitarea Padurii Letea si cca o ora daca doriti masa de pranz, drumul de intoarcere dureaza 2 ore.

Pretul include:

 • 1 loc in barca pentru excursia Tulcea – Sulina-Letea-Mila23 – Tulcea.
 • Ghidaj/Conducator  in limba ROMANA, Taxa de vizitare a Deltei Dunarii impuse de autoritati (ARBDD)
  NU include:
 • Bauturile
 • Masa de pranz in saltul Mila23/Letea, in gospodarie locala – 60 lei/pers. Rezervarea se face in dimineata plecarii, la punctul de imbarcare. Plata pranzului se face direct la gospodaria locala, in numerar de fiecare persoana.
 • Asigurari de orice fel (de calatorie, de bunuri etc)

 

-Pentru grupuri mai mari de 11 persoane putem face aceste excursii cu doua sau mai multe barci.

Orice alt traseu turistic sau destinatii diferite din Delta Dunarii in functie de comanda facem calculatie in functie de durata,lungimea traseului si numar de persoane

 

Tulcea-Sulina-Marea Neagra-Letea-Mila23-Tulcea

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Excursii in 2020 Delta Dunarii cu barca rapida din Tulcea-Sulina Letea si Mila 23”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *