Delta un minunat paradis al păsărilor, cu o bogăție diversificată a faunei și a florei. Brațul Sulina (numit și Canalul Sulina) este cel mai scurt și mai drept braț al Deltei Dunării.
Acesta este format prin ramificarea brațului Tulcea, la est de orașul Tulcea, în două brațe: brațul Sulina (la nord) și brațul Sfântu Gheorghe (la sud). Se varsă în Marea Neagră în dreptul orașului Sulina. Are o lungime aproximativă de 71 km. Este regularizat și canalizat, permițând navigația vaselor maritime cu un pescaj de până la 7 m.
LOCUL DE PLECARE ȘI ÎNTOARCERE |
PORTUL TULCEA |
TIMP DE ÎMBARCARE |
CU CEL PUȚIN 30 DE MINUTE ÎNAINTE |
SERVICII INCLUSE |
- agrement bărci cu motor sau cu vâsle și echipamentele aferente
- asistență turistică specializată și ghizi calificați în pescuit sportiv
- observarea păsărilor sălbatice de apă sau de zăvoi
- ustensile pescuit precum undițe și lansete pentru pescuit
- agrement – bărci cu rame prin zone și liniștite
- cazare pe Hoteluri Plutitoare clasificate la 4 stele
- sejur,croazieră în Delta Dunării și pe canalele Deltei
- apă minerală,plata și cafea+combustibili inclusi
- pensiune completă – preparate tradiționale specifice Deltei Dunării, dar se poate și cu un picnic pe malul apei
|
|
|
|
NOT INCLUDED |
- parcarea masinilor in parcare private 18 lei zi /masina
- transport cu mașina din satul Letea până în pădure și retur
- bărci cu motor și șalupe rapide pentru transferuri la orice destinație din Deltă
- asigurare medicală pe toată durata excursiei în Deltă
- momeli pescuit, năluci și alte momeli pentru pescuit: nadă și boiles pentru crap, voblere și linguri pentru răpitori
- taxe A.R.B.D.D –Tulcea + taxa pescuit
- băuturile alcoolice – pot fi cumpărate de la barul hotelului
- program artistic de cântece și dansuri lipovenești
|
|
|
|
INFO:
Acest program este valabil pentru grupuri de 18 – 36 de persoane.
Datele de plecare și datele de sosire sunt fixate de către grup.
Programul poate fi personalizat la cerere.
Excursiile se fac cu o barci deschise, foarte sigure, stabile, adaptata numarului de persoane din grup,insotiti de ghizi / marinari care sunt si membri echipajului de pe nave Personalul navelor sunt buni cunoscatori al acestor locuri, si naturii din Delta Dunarii, si sunt foarte pasionati de Delta Dunarii. Neagră.
1
Ziua 1:
Excursia dumneavoastră va începe din momentul în care veți urca la bordul navei noastre. Aici veți fi întâmpinați de personalul nostru care vă va informa asupra programului și a traseului pe care îl veți urma. Apoi veți fi conduși către camerele de cazare. După ce veți fi informați asupra regulilor de la bordul navei, cu acordul dumneavoastră, nava va părăsi portul Tulcea.
Veți servi masa în timp ce nava se îndreaptă către localitatea Caraorman. Drumul de la Tulcea la Caraorman va dura aproximativ 6 ore. Acest timp îl puteți petrece făcând plajă pe terasa navei, admirând peisajul și păsările deltei sau servind o băutură rece, relaxându-vă alături de restul grupului.
După acostarea navei se va servi masa de seara și se va înnopta în acest loc. Restul serii îl puteți petrece după bunul plac cu muzică, dans sau relaxându-vă în liniște într-un cadru natural.
2
Ziua 2
Dimineața, după servirea micului dejun vă veți petrece prima parte a zilei vizitând regiunea Caraorman. Plimbarea va dura circa 4 ore.
Localitatea Caraorman este situată între brațul Sulina și brațul Sfântul Gheorghe, pe grindul Caraorman. Acest sat poartă rănile anilor comunismului, cu ruine care se doreau a fi cel mai mare combinat de sticlă din Europa. Cu toate acestea, împrejurimile satului dau impresia unui deșert în mijlocul unei oaze de apă și verdeață, cu grinduri cu dune de nisip. Dunele de nisip din apropierea satului sunt unice în țară. Ele depășesc adesea 7 m înălțime. Un alt punct de interes în această zonă este Pădurea Caraorman, pădure declarată în anul 1940, monument al naturii.
După ce veți vizita aceste locații veți reveni la bordul navei pentru a servi masa de prânz.
Pentru cei ce doresc să-și continue ziua în natură, vom organiza o plimbare cu bărcile cu motor. Această plimbare va dura circa 5 ore și va include lacul Puiuleț, lacul Lumina, lacul Roșu și lacul Puiu. Această zonă este preferată de pescari datorită multitudinii de specii de pește existente în această zonă.
Lacul Puiuleț și lacul Lumina sunt două lacuri adânci de întindere mare. În această zonă lacustră se poate observa cea mai largă dezvoltare a plaurului. Acest fenomen face posibilă observarea animalelor ce trăiesc pe plauri, cum ar fi porcul mistreț, vulpea, nurca, lutra, bizamul sau câinele enot.
După ce veți reveni pe navă, aceasta se va deplasa către vecinătatea lacului Iacob unde veți lua masa de seara. Seara va încheia, în această locație, cu un program pe placul dumneavoastră.
3
Ziua 3
Dimineața, după servirea micului dejun vă veți petrece prima parte a zilei într-o plimbare cu barca. Plimbarea va dura circa 3 ore și va include lacul Cuibul cu lebede, lacul Isac și lacul Isaccel.
Lacul Cuibul cu Lebede (sau lacul Cuibida) este un lac recunoscut pentru multitudinea de lebede ce se regăsește pe acest lac.
În final veți reveni la nava pentru a lua masa de prânz.
Nava se va deplasa către canalul Dunărea Veche. De aici veți merge aproximativ 6 ore într-o plimbare pe lacuri. Veți vedea lacul Bogdaproste, Trei Iezere, Babina, Merhei, Matița, urmând să intrați pe canalul Stipoc pentru a vizita mânăstirea Batag. Apoi, pe cursul canalului Stipoc veți merge spre localitatea Mila 23. Aici vă veți reambarca pe navă pentru a lua cina.
Lacul Bogdaproste, este primul vizitat. Un lac renumit pentru pescuitul la știucă, dar și o țintă a fotografilor de păsări. Lacul Trei Iezere, este foarte aproape de Bogdaproste, un canal făcând legătura între ele. Ambele lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetație submersă bogată, dar și nuferi albi din loc în loc. Aici se pot întâlni lebede, cormorani, egrete, etc.
Punctul de interes al acestei plimbări ești mânăstirea Batag, cunoscută și sub numele de mânăstirea Stipoc sau schitul Sfântul Atanasie, este singura mânăstirea din Delta Dunării și este o mânăstire de călugări. Locul pare o oază de refugiu într-o pustietate.
4
Ziua 4
Dimineața, după servirea micului dejun puteți opta pentru o plimbare, vizitând localitatea Mila 23. lacul Ligheanca, Văcarul, Furtuna și Băclăneștii Mari, plimbare ce va dura aproximativ 4 ore.
Lacul Ligheanca și lacul Văcarul sunt lacuri cu apă mică dar foarte limpede, recunoscute pentru coloniile de pelicani și multitudinea de lebede ce se pot întâlni în această zonă.
Lacului Furtuna adăpostește un peisaj mirific din ținutul deltaic.
Plimbarea se va sfârși pe lacul Băclăneștii Mari. Aici veți reveni pe navă pentru a lua masa de prânz în timp ce nava se va îndrepta spre lacul Nebunul. Această deplasare va dura în jur de 2 ore. Din acest loc puteți pleca într-o nouă plimbare în timp ce nava se deplasează către lacul Cotețe.
Plimbarea va începe din dreptul lacului Nebunul și va dura aproximativ 3 ore. Va include lacul Alb, lacul Meșterul, lacul Tătarul și se va sfârși pe lacul Cotețe, loc unde vă va aștepta nava pentru a lua masa de seară.
Restul serii îl veți petrece în împrejurimile lacului Cotețe. Fiind ultima seară, după luarea cinei, se poate organiza o petrecere de bun rămas pe placul dumneavoastră.
5
Ziua 5
Dimineața, după servirea micului dejun nava se va îndrepta către Tulcea, pe canalul 36. Traseul va dura aproximativ 4-5 ore.
Opțional puteți pleca într-o plimbare pe lacurile Cotețe, Purcelul și Carasul, urmând apoi sa intrați pe canalul Trofilca și sa reveniți la bordul navei ce va aștepta pe canalul 36. această plimbare va dura aproximativ 2 ore
Vacanța dumneavoastră se va sfârși odată ce veți ajunge în portul Tulcea.
Traseul este orientativ și se poate modifica la cererea dumneavoastră. De asemenea, putem organiza partide de pescuit pentru cei ce doresc acest lucru.
Informatii utile in cadrul sejurului in Delta:
–Hotelurile ofera pensiune completa si bucatarie traditionala din Delta Dunarii; meniuri 70% preparate din peste, combinate cu legume si fructe proaspete, lapte, oua, carne; in meniuri: ciorba de peste, saramura de crap, somn la gratar, stiuca umpluta, icre de crap, icre de stiuca, pui de balta, scrumbii la gratar;
– Sa intelegeti mai bine practic fiecare dintre aceste nave ce apartin flotei noastre (au lungime de 32 metri latime de 6 metri pe 3 nivele si fiecare nava este deservita de 4-6 pers pe functii -marinari ,capitan ,sef mecanic ,bucatar si ospatar,barcagii) ganditi-va ca e o casa plutitoare pe 3 nivele o iei din Tulcea pleci in croaziera in Delta ,te opresti unde vrei , la gura lacurilor sau pe canalele din Delta ,pleci cu barcutele prin toate jepsile dupa pasari sau la pescuit ,ai toate conditiile de 4**** si cand te intorci de la plimbare te asteapta bucatari si ospatari cu meniurile calde, cam asta facem noi aici in Delta din martie pana la revelion si ianuarie martie cu pescari de stiuca si vanatori .
Nota: Ambarcatiunile circula conform normelor in vigoare de la rasaritul soarelui pana la asfintit si in functie de conditiile meteo si cotele apelor
Observatii:
– Capitanul isi rezerva dreptul de a schimba ruta in caz de conditii meteo nefavorabile;
– Turistii vor trebui sa respecte regulile vasului ;
– Oferta este valabila pentru grupuri de la 18 pers (pe un hotel plutitor) sau 36 pers (doua hoteluri plutitoare)- Transferuri la cerere
– Tarifele nu se vor modifica daca pretul motorinei ramane la 5 lei per litru
Recenzii
Nu există recenzii până acum.