Delta Dunarii – Rezervatia biosferei

Informatii Delta Dunarii

În Delta Dunării puteți efectua o gamă mai largă de activități de relaxare și agrement decât în orice altă zonă turistică, fie montană, fie litorală. De aceea, vă recomandăm să vă petreceți vacanța pe unul din pontoanele noastre, într-o frumoasă excursie în Delta Dunării.

Delta Dunării (3446 km²), aflată în mare parte în Dobrogea, România și parțial în Ucraina, este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene.

Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991. fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN.

Delta Dunării (cu excepția deltei secundare a brațului Chilia) face tradițional parte din Dobrogea. În Antichitate și Evul Mediu litoralul se afla mult mai la apus. Între Chilia Veche și Murighiol pe vremea lui Strabon, între Periprava și Lacul Dranov în epoca bizantină.

Hărțile istorice care reprezintă Dobrogea cuprinzând toată Delta actuală, sunt geomorfologic false.

Delta Dunarii

Se poate spune că prin diversitatea impresionantă a habitatelor şi a formelor de viaţă pe care le găzduieşte într-un spaţiu relativ restrâns, Delta Dunării constituie un adevărat muzeu al biodiversităţii, o bancă de gene naturală de valoare inestimabilă pentru patrimoniul natural universal

Orice român, indiferent că e sau nu turist împătimit, trebuie să vadă cel puțin odată în viața minunata Delta Dunării. Este o destinație de vară perfectă, având în vedere că vorbim despre unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa. Aici natura este stăpână, existând zeci de specii de pești și cea mai bogată faună ornitologică din lume.

Aici ai ce vizita, Delta Dunarii fiind pe locul doi in Europa ca intindere, dupa delta fluviului Volga, avand aproximativ 4180 Km2 , iar dar daca luam in considerare si complexul lagunar Razim – Sinoie si limanul Dunarii, aceasta suprafata se extinde la aproximativ 5500 Km2. Delta Dunarii apartine intr-un procent de 82% Romaniei, restul fiind localizata pe teritoriul Ucrainei.

Înscrie-te pentru a fi la curent cu ultimile oferte

JOIN THE NEWSLETTER